Penonton Upin & Ipin Perjelaskan Bagaimana Mereka Boleh Makan Ayam Goreng Di Sebalik Keperluan Hidup Yang Mendesak

1. Ayah mereka tentera dan dikhabarkan meninggal. Mestilah dapat Faedah Terbitan, iaitu duit yang diberi pada tanggungan apabila pegawai meninggal dunia.

2. Kak Ros ada menghantar nasi lemak ke kedai Uncle Muthu, buat dan jual kuih semperit, ambil upah menjahit, dan jika tak silap ada melukis komik.

3. Opah mengambil upah menoreh getah. Bolehlah tambah sedikit wang perbelanjaan bila perlu. Kalau tak cukup juga, boleh mohon bantuan Baitulmal.

4. Duit Upin & Ipin berlakon. Takkanlah berlakon filem tak dapat duit. Duit royalti merchandise lagi! Sebab tu kita jangan sokong barang cetak rompak.

Dah tahu mana dia orang dapat duit? Ha apa lagi, viralkan!

Kamarul Ariffin Nor Sadan
Penonton Upin & Ipin

P/s: Filem terbaru Upin dan Ipin iaitu Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal kini dah tayang di pawagam seluruh Malaysia edaran GSC Movies. Kali ini, Upin, Ipin dan rakan-rakan mereka perlu mencari jalan kembali ke Kampung Durian Runtuh selepas keris mistik yang mereka jumpai dalam bilik stor Tok Dalang membuka portal dan membawa mereka terus ke tengah sebuah kerajaan. Bukan itu sahaja, mereka juga perlu membantu kerajaan itu kembali ke bekas kemuliaannya. Mereka berdepan segala cabaran sepanjang pengembaraan mereka dengan bantuan Mat Jenin, Belalang dan watak-watak lain dari cerita dongeng Malaysia.

]]>