Tuesday, May 23, 2017
BACKSTAGE

Browsing the "united international pictures" Tag

Di pawagam:THE GIRL ON THE TRAIN (edaran United International Pictures Malaysia)

Filem The Girl on The Train merupakan sebuah filem thriller adaptasi daripada novel karya Paul Hawkins. Filem yang dibintangi oleh pelakon hebat seperti Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux dan Luke Evans ini diarahkan oleh Tate Taylor. The [...]

October 6, 2016 Movie

Filem : WARCRAFT: THE BEGINNING

Warcraft versi filem ni macam main game juga di mana penonton perlu identify setiap karakter dan misi mereka, malangnya tanpa arahan dan cliffs notes yang jelas, sehinggakan bila ada perubahan pada watak yang tidak diberikan penerangan yang jelas kenapa, pemain [...]

June 13, 2016 Movie, Movie Review

[PERADUAN] Menangi tiket tayangan premiere filem Central Intelligence!

Siapa rakan baik anda ketika di sekolah dulu? Tag mereka di link Facebook ini https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156878929970251&substory_index=0&id=371784040250 dan di ruangan komen, nyatakan plan gila anda yang anda mahu selesaikan bersama rakan anda itu. Jangan lupa untuk ‘LIKE’ page United International Pictures Malaysia [...]

June 11, 2016 Movie

Filem: TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES : OUT OF THE SHADOWS

In a nutshell: penyu tidak menangis lagi. But Megan Fox? We should get rid of her. Kalau filem Turtles tahun 2014 tak diambil kira (saya masih ada isu dengan Splinter ajar Ralph, Mikey, Donnie, dan Leo ninjutsu ikut buku macam [...]

June 10, 2016 Movie Review

Pavilion Celebrates School Holidays With Teenage Mutant Ninja Turtles 2 : Out Of The Shadows

KUALA LUMPUR, 26 MAY 2016 – This school break, Pavilion KL presents the School Holiday ‘POW WOW’ in the ultimate showdown with the Teenage Mutant Ninja Turtles. Shoppers will be encouraged to explore their inner mutant ninja from today to [...]

May 26, 2016 Event, Movie

Akan datang: 10 CLOVERFIELD LANE

Hari ini, sinopsis ringkas pun dah boleh jadi spoiler. Jadi, amaran ‘spoiler alert’ sebelum anda membaca sinopsisnya, atau tonton saja treler filem 10 CLOVERFIELD LANE di bawah. Selepas ditangguh beberapa kali, akhirnya kita dapat menyaksikan filem science fiction psychological thriller [...]

April 2, 2016 Movie

Ulasan filem: ZOOLANDER 2

15 tahun dalam pembikinan, hasilnya Zoolander 2 ialah sekuel yang tak mengadili kehebatan filem pertamanya. Ianya sekuel yang teruk. Ianya bukan fitting tribute buat penulis asal filemnya, mendiang Drake Sather walaupun mereka memanggil penulis yang hebat macam Justin Theroux (Tropic [...]

April 1, 2016 Movie Review

Ulasan filem: 13 Hours: The Secret Soldiers Of Benghazi

“When everything went wrong,one family man and five stock characters had the courage to do what was right, …. or was it?” – tagline 13 Hours yang sepatutnya. Pada mulanya, saya rasa 13 Hours ok saja jika dilihat pada permukaannya. [...]

April 1, 2016 Movie Review

Ulasan filem: HAIL, CAESAR!

Ini surat cinta Coen bros pada era post war Hollywood. Eddie Mannix pada aku semacam refleksi Howard Hughes apabila ada plot dia dapat tawaran dari Lockheed Corporation (syarikat aerospace yang memang wujud), bezanya dia mahu terus mengemudi studio filemnya dengan [...]

April 1, 2016 Movie Review

Peraduan menonton filem The Huntsman: Winter’s War

Tak sabar nak menonton The Huntsman: Winter’s War? 10 orang bertuah akan berpeluang memenangi sepasang tiket wayang GSC GOLD CLASS untuk menonton filem ini pada 13hb April 2016, 9 malam di GSC 1 Utama. Apa yang anda perlu buat? 1. [...]

April 1, 2016 Movie